TRABZON / ORTAHİSAR - Ata İlkokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında okulumuzda "Atasözleri ve Deyimler Sergisi" yapıldı.  3/A, 3/D, 4/B, 4/C, 4/D ve 4/E sınıfı öğrencilerinin sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlamış oldukları deyimler ve atasözleri ile ilgili çalışmalar büyük beğeni topladı.

Ock

Ortahisar İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Zeka Oyunları Ligi Projesi kapsamında düzenlene yarışmalara öğrenilerimiz problem çözme becerilerini geliştirme, stratejik yetenek edinme, sosyal gelişimlerini destekleme, kendilerini ifade etme, öğrenciler arasında dostluk ve iletişim becerilerini geliştirme, fair-play (dürüst oyun) kuralları ile rekabet etme alışkanlığı kazanma, ders dışı zamanlarını verimli geçirme, yarışmanın yenme ya da yenilmeden ibaret olmadığını öğrenmenin rehberliğinde Ümmünur BİLİCİ öğretmenimizle çalışmalarına devam ediyor.

Ara

Dilimizin zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen "En İyi Cümle/Afiş Oluşturma" yarışmasına öğrencilerimiz öğretmenlerinin desteğiyle katılım sağlamışlardır.

Ara

Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ara

Geleceğin teminatı olan çocuklarımız ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten demokrasi bilinci, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması, cesaret ve fedakarlık ile şehit ve gazilerimizin hatıralarını yaşatılması konularında farkındalık oluşturmak için okul gazetesi hazırladık.

"15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI"

Kas

Okumuz 1/B, 3/D ve 4/D sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Eylem ÖZER, Zeynep AYDIN, Hacer ASANOĞLU rehberliğinde Türkiye’nin farklı illere ait okulların ve Avrupa okullarının da yer aldığı “My Game Workshop “ e Twinning projesine dahil oldular. Öğrencilerin kendi yeteneklerinin farkına varmalarını, yaratıcılıklarını artırmalarını, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerini, kurallara uyma, yardımlaşma ve paylaşmayı öğrenerek sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen proje Ekim ayında başlamış olup Ocak ayında sonlandırılacaktır.

Haz

OKULUMUZ SINIF ÖĞRETMENİ İBRAHİM USTA TARAFINDAN OKULUMUZ 3. VE 4.SINIF ÖĞRENCİLERİ ARASINDA DÜZENLENEN FUTBOL TURNUVASINDA 3/F SINIFI VE 4/A SINIFI ŞAMPİYON OLMUŞTUR.

Haz

OKULUMUZ 1/C SINIFI ÖĞRETMENİ MERVE TOSUN VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN OKULUMUZDA OKUMA BAYRAMI YAPILDI.

May

Ata İlkokulu 4-D sınıfı olarak doğayı, yeşili ve ağacı koruma bilinciyle ülkemiz doğasının geleceğine katkıda bulunmak amacıyla 1. sınıfta başladığımız " Gelecek İçin Bir Fidan Dik" isimli etkinliğimizi sunmak için hazırladığımız sergimizin açılışını gerçekleştiren ilçe millî eğitim müdürümüz sayın Cemil Karakaş 'a çok teşekkür ederiz. Etkinliğimiz süresince sabırla, inançla, umutla ve özveriyle emek veren öğrencilerimi ve velilerimi kutluyorum. Ayrıca her zaman yanımızda olan, bizden yardımlarını esirgemeyen okul öncesi öğretmenlerimizden Güller  Taşdemir'e çok çok teşekkür ederiz. #Yaşatkidegerbulsun

May

ANNELER GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nis

KALEMDEN KALBE YAŞATKİ DEĞER BULSUN DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ KAPSAMINDA PTT TARAFINDAN OKULUMUZDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Okulumuzda kutlandı.

Ock

#OkursuzKütüphane Kalmasın Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak FETTAHOĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil KARAKAŞ'ın katılımıyla okululmuz kütüphanesinin açılışı yapıldı.